Houtskoolgrill / Izgaralar Onze grillgerechten worden geserveerd met bulgur (tarwerijst) | ||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
Black angus Burgers / 200 gram | ||||||||
Onze burgers worden geserveerd met een chef’s special saus en huisgemaakte friet | ||||||||
|
Tajines en ovengerechten / Güvecler |
Etli güvec / Lamstajine met diverse groenten o.a. aardappel, courgette, aubergine, gedroogd fruit en noten |
|
Tavuk güvec / Kiptajine met courgette, kikkererwten, gedroogd fruit, olijven en noten |
|
Türlü / Groententajine met verschillende soorten groenten, gedroogd fruit en noten √ |
|
Sarma / Druivenbladeren gevuld met rijst en kruiden geserveerd met knoflookyoghurt √ |
|
Imam Bayıldı / ‘Imam viel flauw’, Aubergine gevuld met verschillende soorten groenten en feta kaas, geserveerd met knoflookyoghurt √ |
|
Pangerecht / Saç | ||
|
Visgerechten / Balıklar |
Alle visgerechten met * worden geserveerd met gebakken Turkse rijst |
Kalamar / Calamares, gefrituurde inktvisringen geserveerd met ui, citroen en een sausje |
|
Cupra Izgara / Gegrilde Dorade, een hele witvis van de houtskoolgrill * |
|
Jumbo Karides / Reuzengamba’s van de grill gemarineerd met saffraan. Geserveerd op een bedje van gebakken ui en pepers * |
|
Somon Izgara / Zalmfilet van de houtskoolgrill geserveerd op een bedje van gebakken spinazie met nootjes en een romige saffraan-sinaasappelsaus * |
|
Somon șiș / Spiesjes van gegrilde zalm met romige saffraan-sinaasappelsaus * |
|
Balık güvec / Vistajine, rijkgevulde tajine met verschillende soorten vis en noten * |
|
Pasta’s / Makarnalar | ||||||
| ||||||
|
Saffraan 3-gangen keuze menu
Voorgerechten Menu met rode linzensoep p.p. € 24,00 Of Menu met combinatie van koude mezze, een reis door het Midden-Oosten p.p. € 28,50
|
Hoofdgerechten Alle hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassend garnituur Yogurtlu Kebab (iskender) / lamsgehakt op een bedje van geroosterd brood, yoghurt en overgoten met tomatensaus (traditioneel recept) Tavuk șiș / Spies van kipfilet van de houtkoolgrill geserveerd met champignonroomsaus Izgara köfte / Gekruide gehaktschijfjes van de houtskoolgrill Karıșık șiș / Mixed spies van Adana kebab, kalfsvlees aan de spies en kip aan de spies Adana kebab / Spies van pittig gekruid gehakt van de houtskoolgrill geserveerd met tomatensaus en lavas ( plat Turks brood)
|
Kalamar / Calamares, gefrituurde inktvisringen geserveerd met uien, citroen en een sausje Somon Izgara / Zalmfilet, van de houtskoolgrill op een bedje van gebakken spinazie met nootjes en een romige saffraan-sinaasappelsaus Somon șiș / Spiesjes van gegrilde zalm met romige saffraan-sinaasappelsaus
|
Türlü / Groententajine met verschillende soorten groenten, gedroogd fruit en noten √ Sarma / Druivenbladeren gevuld met rijst en kruiden geserveerd met knoflookyoghurt √ Imam Bayıldı / ‘Imam viel flauw’, Aubergine gevuld met verschillende soorten groenten en feta kaas, geserveerd met knoflookyoghurt √
|
Dessert Vrije keuze van de dessertkaart Of Koffie met Turkse likeur naar keuze (mandarijn, rozen, munt, yoghurt of appel) of Dessertwijn |